Ala is vleugel in het Latijn en mijn symbool is de vlinder.

 

De vlinder is een symbool voor verandering , vreugde en kleur.
Hij leert ons hoe we ons leven bewust kunnen veranderen, nieuwe voorwaarden kunnen creëren en wensen kunnen verwezenlijken.
Elk nieuw idee en elke nieuwe stap tot zelfontplooiing spiegelt in de ontwikkelingsgang van de vlinder .
Zijn ei-fase staat voor de geboorte van een idee.
In het larvenstadium is het aan de tijd om te bepalen of dit idee zal worden omgezet in een daad .
In de cocon moet men bij zichzelf naar binnen gaan om het idee met de eigen persoon te verbinden.
Het tevoorschijn komen van de vlinder is de geboorte van een nieuwe werkelijkheid. Nu kan de vreugde van de nieuwe schepping met anderen worden gedeeld.
Deze vier stappen van verandering vinden in het leven voortdurend plaats. Ze zijn noodzakelijk voor onze verdere ontwikkeling. 
De kracht van de vlinder helpt het denken te ordenen en de volgende stap bewust te zetten. ( bron : Eigenwijzer )

 

Je zal de kleuren paars en roze vaak terug zien komen .
Paars staat voor inspiratie krijgen, zesde zintuig stimuleren, verkrijgen van wijsheid, ontwikkeling van de geest.
Roze staat voor liefde, kinderen en gezin, vriendschap, innerlijke harmonie, vrede, geduld,rustige slaap en emotionele genezing.

128422886_127813382266975_771843297731979566_n

Mijn naam is Cindy, in 1995 afgestudeerd als Verpleeg-Aspirant.

Ik heb meer dan 15 jaar tussen ouders en kinderen mogen werken.
Kinderen zijn in elke vezel van mijn lichaam gekropen. Ik kan op elk moment verwonderd geraken door hen, hun puurheid, eerlijkheid, emoties groot en klein, zachtheid,…

Door de jaren heb ik gemerkt hoe de gejaagdheid van maatschappij, de druk die op jonge ouders hun schouders terecht komt, het verleggen van prioriteiten,… nadelige invloeden heeft op de ontwikkeling van onze kinderen. En dit al vanaf de geboorte !
Daarom wil ik ouders meer bewust naar hun kind laten kijken, samen gaan leren (be)leven, tot een sterkere hechting komen,…

Dus was het tijd om mijn vleugels uit te slaan , mijn weg te gaan en mijn passie en dromen achterna te gaan :

 
en Alas  is geboren.

Om met Alas te starten ben ik mij verder gaan verdiepen .

Hoe kan ik dit meegeven aan kinderen ? Hoe kan ik hen dichter bij zichzelf brengen en leren sterk in hun schoenen te staan ?

En alles start bij de ontwikkeling , en wel op dag 1 !

Ik ging mij verdiepen in de ontwikkeling en kwam terecht bij Bodymap. In mijn beroepservaring had ik al gemerkt
dat kinderen veel nood hebben aan beweging en ze in onze maatschappij vaak niet meer de juiste dingen krijgen aangeboden om nog een goede basismotoriek/spelmotoriek te ontwikkelen. En dit is toch een heel belangrijke basis voor hun verdere ontwikkeling.

Bodymap heeft mij hierbij de nodige ondersteuning en inzichten geboden om elk kind nog meer specifieke begeleiding aan te kunnen bieden. Zo ben ik klaar om ieder kind individueel te kunnen bijstaan, helpen en sturen, indien nodig.

 

Maar ook het belang van de bewustwording als ouder van vertragen, met aandacht luisteren en kijken naar ons kind, de nood van aanraking, huid op huidcontact,… heeft een grote impact in mijn visie van Alas.
Ook is hechting en een ontspannen start enorm belangrijk, zowel voor ouder als kind . Ook daar ben ik meer opleidingen in gaan volgen en zo ben ik mij gaan specialiseren in babymassage,

maar ook babymassage in de kraamperiode en het intensiveren van het hechtingsproces. Zo kan ik zwangere dames en later hun pasgeborene nog beter begeleiden en ondersteunen bij het hechtingsproces en een ontspannen start bieden. Dit is enorm belangrijk, zowel voor ouder als kind.

 

Mijn doel is om jullie als ouders maar zeker ook onze kinderen, onze toekomst, een mooie , ontspannen, speelse start te kunnen geven in dit leven. Beetje afgezet tegen de rush van de maatschappij, de wereld kan ik niet verbeteren/veranderen maar elk leventje dat ik kan ondersteunen, maakt mijn dag goed en geeft hoop voor de toekomst en dus ook voor de wereld…