2500 Lier

Beemdstraat 10

0472/ 666 123

info@alaslier.be

Ala is vleugel in het Latijn en mijn symbool is de vlinder.

 

De vlinder is een symbool voor verandering , vreugde en kleur.
Hij leert ons hoe we ons leven bewust kunnen veranderen, nieuwe voorwaarden kunnen creëren en wensen kunnen verwezenlijken.
Elk nieuw idee en elke nieuwe stap tot zelfontplooiing spiegelt in de ontwikkelingsgang van de vlinder .
Zijn ei-fase staat voor de geboorte van een idee.
In het larvenstadium is het aan de tijd om te bepalen of dit idee zal worden omgezet in een daad .
In de cocon moet men bij zichzelf naar binnen gaan om het idee met de eigen persoon te verbinden.
Het tevoorschijn komen van de vlinder is de geboorte van een nieuwe werkelijkheid. Nu kan de vreugde van de nieuwe schepping met anderen worden gedeeld.
Deze vier stappen van verandering vinden in het leven voortdurend plaats. Ze zijn noodzakelijk voor onze verdere ontwikkeling. 
De kracht van de vlinder helpt het denken te ordenen en de volgende stap bewust te zetten. ( bron : Eigenwijzer )

 

Je zal de kleuren paars en roze vaak terug zien komen .
Paars staat voor inspiratie krijgen, zesde zintuig stimuleren, verkrijgen van wijsheid, ontwikkeling van de geest.
Roze staat voor liefde, kinderen en gezin, vriendschap, innerlijke harmonie, vrede, geduld,rustige slaap en emotionele genezing.

Ik ben Cindy, in 1995 afgestudeerd als Verpleeg-Aspirant.

Ik heb voornamelijk gewerkt als kinderverzorgster in kinderdagverblijven, materniteit en neonatologie en een kleuterschool.
Kinderen zijn, door de jaren heen, in elke vezel van mijn lichaam gekropen. Ik kan op elk moment verwonderd geraken door hen, hun puurheid, eerlijkheid, emoties groot en klein, zachtheid,…

In 2016 is mijn leven overhoop gegooid en ben ik op zoek (moeten) gegaan naar een andere, betere manier van leven. 
Een bewustere manier die mij deed luisteren naar mijn lichaam en ik leerde anders in het leven te staan : positiever, nog meer genieten van alle kleine ” gewone” dingen,
luisteren naar mijn lichaam en niet meer moeten meedraaien met de mallemolen rondom mij, leren tevreden zijn met wat is, terug naar mezelf gaan, voelen ,…

En het was tijd om mijn vleugels uit te slaan , mijn eigen weg te gaan en mijn eigen passie en dromen achterna te gaan :

 
en Alas  is geboren.

Om met Alas te starten ben ik mij gaan verdiepen .

Hoe kan ik dit meegeven aan kinderen ? 
Hoe kan ik hen dichter bij zichzelf brengen en leren sterk in hun schoenen te staan ?

En alles start bij de ontwikkeling , en wel op dag 1 !

Ik ging mij verdiepen in de ontwikkeling en kwam terecht bij Bodymap.Dit kende ik al van in het kinderdagverblijf en ligt volledig in het verlengde van mijn visie.In mijn beroepservaring had ik al gemerkt dat kinderen veel nood hebben aan  beweging  
en ze in onze maatschappij vaak niet meer de juiste dingen krijgen aangeboden om nog een goede basismotoriek/spelmotoriek te ontwikkelen.En dit is toch een heel belangrijke basis voor hun verdere ontwikkeling.

Bodymap heeft mij hierbij de nodige ondersteuning en inzichten geboden om  elk  kind nog meer specifieke begeleiding aan te kunnen bieden. 
Zo ben ik klaar om ieder kind individueel te kunnen bijstaan, helpen en sturen, indien nodig.

Maar ook het belang van de bewustwording als ouder van vertragen, met aandacht luisteren en kijken naar ons kind, de nood van aanraking, huid op huidcontact,… heeft een grote impact in mijn visie van Alas.


Mijn doel is om jullie als ouders maar zeker ook onze kinderen, onze toekomst, een mooie , ontspannen, speelse start te kunnen geven in dit leven. Beetje afgezet tegen de rush van de maatschappij, de wereld kan ik niet verbeteren / veranderen maar elk leventje dat ik kan steunen maak mijn dag goed en geeft hoop voor de toekomst en dus ook voor de wereld…